Sănătatea noastră

„Prea iubitule, doresc ca toate lucrurile să-ţi meargă bine şi sănătatea ta să sporească tot asa cum sporeşte sufletul tău”. (3 Ioan 2)

Sănătatea este bunul cel mai de preţ al omului. Afirmaţii de felul acesta se găsesc în înţelepciunea tuturor popoarelor. Cu toţii ne dorim să fim sănătoşi. Dar ce este oare sănătatea? Organizaţia Mondială a Sănătăţii defineşte sănătatea ca fiind nu doar absenţa bolii, ci „o stare de bine fizic, psihic şi social”. Biblia ne arată că boala şi moartea sunt cauzate de păcat. Ca să fim sănătoşi, cea dintâi condiţie este să dorim să fim sănătoşi. Pentru aceasta, trebuie să respectăm legile vieţii.

Ştiinţa medicală a ajuns la concluzia că majoritatea bolilor sunt produse în mare parte de un stil de viaţă greşit – ce, cum, când şi cât mănânc, cât de multă mişcare fizică fac, câtă apă beau şi cum mă spăl, cum mă expun la soare, ce fel de aer respir, cât sunt de cumpătat şi cum reuşesc să mă stăpânesc, cât şi cum mă odihnesc şi cum mă raportez la Dumnezeu.

Ce avem de făcut pentru a fi sănătoşi? Să avem grijă ca stilul nostru de viaţă sa fie în beneficiul organismului nostru, nu împotriva lui.

Foarte adesea se dovedeşte ca fiind absolut necesară schimbarea stilului nostru de viaţă, lucru care se poate vedea în sănătatea şi în starea noastră de spirit precară.

Un stil de viaţă corect înseamnă SĂNĂTATE. în secolul al XlX-lea, o scriitoare deosebită din S.U.A., inspirată cu adevărat de Dumnezeu, ne-a făcut cunoscut mai mulţi factori esenţiali pentru sănătatea şi viaţa noastră, care, dacă sunt cercetaţi cu atenţie, observăm că vizează toate domeniile vieţii noastre. Dacă vom ţine seama de recomandările Bibliei şi ale ştiinţei medicale adevărate, urmarea va fi sănătate şi viaţă lungă, de calitate.

Aceşti factori esenţiali vizează: aerul pe care îl respirăm şi felul cum aerisim casele noastre, cum beneficiem de efectele razelor soarelui, cum ne alimentăm, cum beneficiem de apă, cum ne odihnim, cât de multă mişcare fizică facem, cât de stăpâni pe noi înşine suntem si cum reuşim să menţinem un echilibru în viata noastră, lucru care de altfel, fără ajutor divin, nu ar fi posibil de realizat.

Cum ne putem schimba stilul de viaţă? Prin corectarea deprinderilor greşite din trecut şi iniţierea unor obiceiuri corecte legate de aceste lucruri care ne influenţează global viaţa. De exem­plu: obisnuiam să nu aerisesc camera – de-acum o voi aerisi bine; obisnuiam să plec la serviciu dimineaţa fără să mănânc – de-acum voi sena un mic dejun consistent; obisnuiam să mă culc la ora 12 noaptea şi să mă scol la 9-10 dimineaţa – de-acum mă voi culca la ora 22 şi mă voi scula la ora 6.

Lipseşte curajul de a demara aceste schimbări? îndrăzniţi! „Nu va mai gândiţi la ceea ce a fost mai înainte şi nu vă mai uitaţi la cele vechi.” (Isaia 43,18).

Sunteţi puţin încrezători în reuşită? „Pot totul în Hristos, care ma întăreşte” (Filipeni 4,13).

Fiţi optimişti! Aveţi în vedere că un obicei ne intră în reflex dupa cel mult trei săptămâni de practicare. Nu este greu. Merită să  incercaţi! Doar primele trei zile sunt grele. Restul merge de la sine.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.